Tekniset ongelmat
Mikrofoni/ääniongelmat
Ongelma äänen/mikrofonin kanssa 🔉

Täältä löydät ratkaisun ääniongelmien korjaamiseen

Päivitetty yli viikko sitten

• Tarkista ensin, että laitteen äänet ovat päällä ja äänenvoimakkuus on riittävä. Joskus mikrofoni toimii hyvin, mutta kaiutin on pois päältä. Jos olet työnhakija, voit testata kaiuttimen helposti kuuntelemalla videokysymykset. Jos olet luomassa videohaastattelua, voit testata kaiuttimen kuuntelemalla musiikkia laitteeltasi.

• Tarkista, että laitteesi ei ole yhdistetty Bluetooth- laitteeseen.

• Tarkista, että mikään muu sovellus ei käytä mikrofonia/kameraa (esim. Teams, Zoom tms).

• Käynnistä selain ja laite kokonaan uudelleen.

• Tiesithän, että voit nauhoittaa vastauksesi myös älypuhelimella tai tabletilla. Sinun ei tarvitse rekisteröityä tai asentaa sovelluksia.

Google Chrome

Tarkistathan, että olet antanut selaimelle luvan käyttää kameraa ja mikrofonia:

Firefox

Safari

Mac

Tarkista, että olet valinnut oikean mikrofonin ja laitteen äänet ovat päällä. Voit tarkistaa ääniasetukset valitsemalla Järjestelmäasetukset-> Äänet

Check also that the input is the right one and that you see the sound bar moving while speaking: Tarkista, että

iPhone/iPad, ääni ei kuulu

iPhone/iPad kysyy lupaa mikrofonin käyttöön videohaastattelusivulla. Anna selaimelle lupa käyttää kameraa ja mikrofonia, kun selain kysyy siihen lupaa. Valitse 'Salli'

Mikäli et antanut selaimelle lupaa käyttää mikrofonia/kameraa, tarkista seuraavat asetukset:

Chrome

• Avaa Asetukset

• Avaa Chrome-selaimen asetukset

• Tarkista onko applikaatiolla lupaa käyttää kameraa ja mikrofonia. Anna lupa tarvittaessa ja käynnistä selain uudelleen.

Safari

• Avaa Asetukset

• Avaa Safari ja tarkista, että olet antanut luvan kameralle ja mikrofonille.

Ulkoisen mikrofonin käyttö

Voit käyttää nauhoittaessa myös ulkoista mikrofonia. Mikäli laite ei jostain syystä aktivoidu suoraan, voit aktivoida sen myös selaimen asetuksista.

Joissakin tapauksissa sisäänrakennettu mikrofoni tulee laittaa pois päältä tietokoneen asetuksista, jotta ulkoinen laite toimisi oikein.

Mikään ei auttanut

Voit myös nauhoittaa videovastauksesi haastatteluun oman laitteesi muistiin ja lähettää ne meille erikseen. Lataamme videot tällöin haastatteluun puolestasi. Suurten videotiedostojen jakaminen meille onnistuu esim. Google Driven tai Wetransferin kautta.

Merkitsethän videot selvästi (Esim. Vastaus 1, Vastaus 2, Vastaus 3), jotta osaamme ladata vastaukset oikean kysymyksen kohdalle. Varmistathan, että linkki on julkinen tai olet jakanut sen osoitteelle support@recright.com