Ongelma kameran kanssa 🎥

Täältä löydät ratkaisun yleisimpiin ongelmiin kameran kanssa.

M
Tekijä: Milla
Päivitetty yli viikko sitten

Mikäli videohaastattelussa esiintyy ongelma kameran käytön kanssa, tarkista nämä ensin:

• Varmista, että laitteessasi on toimiva kamera.

• Salli kameran käyttö (mikäli olet klikannut vahingossa "Älä salli", siirry kohtaan "Kameran käytön salliminen: Chrome ja Firefox- käyttäjät"

• Lataa sivusto uudelleen.

• Käynnistä selain/laite uudelleen.

• Varmista, että kamera ei ole auki toisessa applikaatiossa (esim. Teams, Zoom) ja videohaastattelu on auki vain yhdellä selaimella ja laitteella.

• Kokeile avata haastattelu toisella selaimella.

• Asenna Chrome-selain tai Firefox ja osallistu haastatteluun kyseisellä selaimella.

• Kokeile nauhoittamista toisella laitteella.

Kameran tai mikrofonin käyttö ei onnistunut. Mahdollisesti ongelma laitteistossa

Tässä tapauksessa suosittelemme tarkistamaan, että olet antanut selaimelle luvan käyttää kameraa ja mikrofonia.

Kun kamera- ja mikrofoni- asetukset ovat kunnossa, suosittelemme käynnistämään selaimen uudelleen.

Varmistathan, ettei jokin toinen applikaatio käytä kameraa/mikrofonia. Varmista myös, että videohaastattelu on auki vain yhdellä selaimella ja laitteella.

Kameran käytön salliminen: Chrome ja Firefox- käyttäjät

Kun avaat haastattelusivuston saamasi linkin kautta, sivusto kysyy lupaa kameran ja mikrofonin käyttöön. Valitse "Salli".

Voit sallia kameran ja mikrofonin käytön myös osoiteriviltä:

Chrome:

ja

Firefox:

Ulkoisen kameran/mikrofonin käyttäminen

Voit käyttää nauhoittaessa myös ulkoista kameraa ja mikrofonia. Mikäli laite ei jostain syystä aktivoidu suoraan, voit aktivoida sen myös selaimen asetuksista.

Joissakin tapauksissa sisäänrakennettu kamera/mikrofoni tulee laittaa pois päältä tietokoneen asetuksista, jotta ulkoinen laite toimisi oikein.

iPhone/iPad, musta ruutu

Ongelma: Kamera näyttää vain mustaa kuvaa, eikä nauhoita.

Ongelman ratkaisuvaihtoehdot:

1. Anna sivustolle lupa käyttää kameraa

2. Kopioi kutsuviestissä oleva videohaastattelulinkki ja avaa se erikseen selaimessa

1. Anna lupa kameralle

Käyttöjärjestelmä iOS 11:ssa Chrome ja Safari -selaimet kysyvät lupaa käyttää kameraa ja mikrofonia. Katso alla olevat ohjeet:

Chrome-selain

• Tarkista kameran asetukset menemällä Asetukset-valikkoon

• Avaa Chrome-selaimen asetukset

• Katso onko applikaatiolla lupaa käyttää kameraa ja mikrofonia, jos ei niin anna lupa.

Safari-selain

• Tarkista kameran asetukset menemällä Asetukset-valikkoon

• Avaa Safari-selaimen asetukset

• Katso onko applikaatiolla lupaa käyttää kameraa ja mikrofonia, jos ei niin anna lupa.

2. Kopioi videohaastattelulinkki selaimeen

Kopioi saapunut videohaastattelun linkki ja liitä se suoraan selaimen osoiteriville, sen sijaan että avaisit linkin suoraan esim. sähköpostista. Joskus linkin avaaminen suoraan esim, Gmailista voi aiheuttaa ongelmia.

Mikään ei auttanut

Voit myös nauhoittaa videovastauksesi haastatteluun oman laitteesi muistiin ja lähettää ne meille erikseen. Lataamme videot tällöin haastatteluun puolestasi. Suurten videotiedostojen jakaminen meille onnistuu esim. Google Driven tai Wetransferin kautta.

Merkitsethän videot selvästi (Esim. Vastaus 1, Vastaus 2, Vastaus 3), jotta osaamme ladata vastaukset oikean kysymyksen kohdalle. Varmistathan, että linkki on julkinen tai olet jakanut sen osoitteelle customercare@recright.com