SSO-konfiguration
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Generellt sett följer den externa autentiseringsprocessen SAML-protokollet tillhandahållet av OASIS (fler dokument tillgängligt här https://wiki.oasis-open.org/security/FrontPage).

I praktiken konfigurerar båda parterna, Ni och Recright, en betrodd tjänst att kommunicera med. Er Azure-autentiseringstjänst fungerar som identitetstjänst och kommer att vara betrodd av Recright. Å andra sidan fungerar Recright som tjänsteleverantör och kommer att lita på Er.

Er ända kommer att konfigureras med den information vi tillhandahåller. När Ni har gett oss den begärda informationen kan vi konfigurera SSO:n på vår ända. När båda ändorna är konfigurerade att lita på varandra, är autentiseringsflödet öppet för användning av ert företags användare.

Pris

Engångsavgift på 1000 €

Registrering av nya användare

Alla nya användare måste registrera sig innan de kan logga in på Recright med SSO. Nya användarkonton skapas på två sätt:

1. Registrering av nya användare: Tilläggning av nya användare från användarhantering i Recright

• En adminanvändare lägger till en ny användare från användarhanteringen genom att klicka på knappen "Lägg till ny användare".

• Adminanvändaren fyller i den nya användarens e-postadress och ställer in önskade användarrättigheter.

• Den nya användaren skickas ett "Välkommen till Recright"-e-postmeddelande med begäran om att slutföra registreringen.

• Användaren slutför registreringen (= fyller i registreringsformuläret).

• Efter att ha slutfört registreringen kan användaren logga in på Recright genom att använda SSO-inloggningssidan på: https://www.recright.com/admin/sso-login

2. Registrering av nya användare: Lägg till kollegor i rekryteringsteamet för en videointervju

• En befintlig Recright-användare bjuder in en ny användare* i rekryteringsteamet för en videointervju.

• Den nya användaren skickas automatiskt ett "Välkommen till Recright"-e-postmeddelande med begäran om att slutföra registreringen.

• Den nya användaren slutför registreringen (= fyller i registreringsformuläret).

• Efter att ha slutfört registreringen omdirigeras användaren till rätt videointervjuprojekt. Inloggningsida för framtida inloggningar: https://www.recright.com/admin/sso-login

*Ifall den nya användaren har en annan e-postadress (domän) kan användaren inte använda SSO-inloggningen och bes ange ett lösenord som en del av registreringsprocessen. Sedan kan de använda den normala inloggningen.

3. Inloggningsprocess med SSO

• En användare som vill använda Recright går till: https://new.recright.com/

• Användaren klickar på "Logga in"-knappen och en inloggningsskärm öppnas.

• Användaren klickar på "SSO-inloggning".

• Efter att ha skickat in en e-postadress omdirigeras användaren till ditt företags externa autentiseringstjänst. Om autentiseringen lyckas kan användaren komma åt recright.com.