Bedömning av ansökare
Skrivet av Milla
Uppdaterad denna vecka

När en kandidat svarar på en jobbannons eller videointervju, kommer hans eller hennes profil att visas på kandidatlistan. Du kan öppna kandidatens profil för att granska mer detaljerad information och titta på kandidatens svarsvideor. Du kan också se när kandidaten senast besökte intervjun.

Kommentarer & klassificeringar

• Kommentarer: När du tittar på videorna kan du göra anteckningar för dina kollegor i fältet för kommentarer.

• Taggar: Du kan också använda taggar för att kategorisera kandidaterna, såsom #godkänd eller #Helsinki.

• Kompetenser: Dessutom kan du betygsätta kandidatens kompetenser från 1 till 5. Det finns en lista med förvalda kompetenser samt en möjlighet att lägga till egna.

• Stjärnbetyg: Efter att du har sett svaren kan du, förutom att lämna kommentarer, också ge stjärnor till kandidaterna.

Du har möjlighet att dölja genomsnittliga betyg och andra användares kommentarer tills du själv har gett ditt eget betyg. Detta innebär att du kan utvärdera kandidater utan att påverkas av andras åsikter i förväg.

Detta är en funktion på företagsnivå, och du kan begära den genom att kontakta support@recright.com.

Rekryteringssteg

När kandidaterna har utvärderats kan du välja att flytta dem vidare i rekryteringsprocessen för att hålla dig själv och dina kollegor ständigt uppdaterade om dina beslut gällande kandidaten. Du hittar olika steg högst upp på skärmen:

• Välj “Gå vidare” om du vill fortsätta processen med den valda kandidaten.

• Välj “Personlig intervju” för att boka en personlig intervju.

• Välj “Schemalägg ett möte” när den personliga intervjun är framgångsrikt avslutad. Du kan välja de tillgängliga tiderna för kandidaterna att välja från och en lämplig tidsram.

Beroende på situationen kan du flytta kandidaten till antingen “Anställd”, “Avvisad” eller “Borttagen” när som helst under ansökningsprocessen.

Dessa steg är de förvalda i Recright, om det behövs, gör gärna nödvändiga ändringar.

Observera att kandidaterna inte kan se kommentarerna, taggarna, stjärnorna eller stegen du ger dem. Under en videointervju kan du också ta bort eller bjuda in enskilda kandidater igen, eller ställa extra frågor genom denna sida.