Så här skapar du en videointervju

Allt du behöver veta för att skapa en ny videointervju

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Du kan skapa en ny videointervju på Recright-dashbordet genom att klicka på knappen "Skapa ny".

Inställning av intervjuformulär

Skriv in intervjutiteln och arbetsplatsens plats. För distanspositioner, skriv in platsen för ditt huvudkontor. Det valda intervjuspråket bestämmer vilket språk kandidaten får inbjudningsmeddelandet och instruktionerna för intervjun på.

Nästa steg är att välja "Öppen till"-datum och tidszon. "Öppen till"-datum är sista datum för kandidaterna att skicka in sina video-svar. Om du inte väljer ett "öppen till"-datum, förblir videointervjun öppen tills den stängs manuellt. Vanligtvis är fem dagar tillräckligt för kandidaterna att spela in sina svar. Observera att måndag är en bättre dag för en deadline än söndag.

Du kan också lägga till arbetsgivarens logotyp och bakgrundsbild som kommer att visas i inbjudan och i videointervjun.

Nästa steg är att välja vilken information du behöver från kandidaterna. Namn och e-postadress är alltid obligatoriska fält. Om du önskar ytterligare information från kandidaterna, som telefonnummer eller stad, kan du göra dem till valfria eller obligatoriska fält. Dessutom kan du också be kandidaterna att skicka in ett CV eller att dela en länk till deras webbplatser, portföljer eller sociala medier. Detta kan också inkluderas som valfritt eller obligatoriskt fält.

Du kan lägga till ytterligare formulärfält från sektionen "Skapa nytt formulärfält". Du kan välja hur sökanden svarar på frågan (t.ex. om det är ett flervalsalternativ, ett val, ett kort textsvar eller ett långt textsvar).

Hur man lägger till videointervjufrågor

Det finns fyra olika sätt att skapa videointervjufrågor:

1. Du kan spela in intervjufrågan direkt.

2. Du kan ladda upp en redan existerande video från din enhet genom att klicka på "Ladda".

3. Du kan välja en video du har spelat in tidigare från ditt videobibliotek. Välj helt enkelt den video du gillar genom att klicka på "Lägg till" och trycka på "Lägg till videor".

4. Du kan ha frågan som vanlig text istället för en video.

Spela in videon direkt

Om du väljer att spela in dina frågor direkt, klicka på "Klicka för att spela in frågan" och skriv in videotiteln. Därefter klickar du på "Spela in" och inspelningen startar inom tre sekunder. Efter att ha spelat in din fråga kan du antingen spara den eller spela in den igen genom att klicka på "Gör om" eller "Ta bort takningen". Du kan spela in frågan så många gånger du vill.

Hur många frågor ska jag spela in?

Vi rekommenderar att lägga till 5-6 frågor, inklusive en 'Välkomst'-video, 3-4 positionsspecifika frågor och en 'Tack'-video. Spela inte in för många frågor för att undvika intervjutrötthet både för dig själv och kandidaten.

Du kan också lägga till en arbetsgivarpresentation i början av intervjun så att dina kandidater kan lära känna din organisation.

Vilken typ av frågor ska jag spela in?

I 'Välkomst'-videon kan du välkomna kandidaten till videointervjun och presentera dig själv. Vi rekommenderar att ge instruktioner om den förväntade längden på videosvaren. Den vanligaste längden är ungefär en minut per video, men som intervjuare kan du bestämma önskad längd. Känn dig fri att ge andra instruktioner och önska lycka till för videointervjun.

Kom ihåg att du kan välja om dina intervjufrågor ska besvaras eller inte genom att växla knappen 'Fråga kan besvaras'. Till exempel, om din välkomstvideo inte innehåller en fråga, stäng av knappen “Fråga kan besvaras”. Om du vill ändra ordningen på frågorna, välj “Ordna om frågor” ovanför dina intervjufrågor och dra och släpp dem i den ordning du önskar.

Du kanske slutligen vill tacka kandidaterna för deras svar och förklara hur ansökningsprocessen kommer att fortsätta. På så sätt kommer kandidaterna att veta att någon kommer att kontakta dem senare.

Behöver du fler idéer? Kolla vårt blogginlägg "10 idéer för videointervjufrågor".

Du kan lägga till, ta bort eller organisera videor tills du har skickat den första inbjudan. Kom ihåg att namnge videorna så att kandidaterna kommer ihåg vilken fråga de svarar på.

Efter att du har lagt till alla frågor, klicka på spara för att fortsätta till nästa fas som är att bjuda in kandidaterna till intervjun.