Hur man bjuder in kandidater
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

När frågorna för videointervjun är klara är det dags att bjuda in kandidaterna att delta i intervjun och dina kollegor att bedöma dem.

Klicka först på knappen 'Bjud in kandidater', som visas nedan.

Inbjudningsmeddelandet kommer att dyka upp. Inbjudningsmeddelandets mall innehåller all nödvändig information om videointervjun, men du kan göra ändringar i mallen i denna vy.

Ange kandidaternas e-postadresser i det lämpliga fältet. Du kan också kopiera och klistra in flera e-postadresser samtidigt. De inbjudna kandidaterna kommer att få sina personliga inbjudningar och de kan inte se andra kandidaters e-postadresser.

Redigering av inbjudan

Om du vill redigera det förinställda inbjudningsmeddelandet senare kan du helt enkelt klicka på 'Redigera' --> 'Redigera inbjudningsmeddelandet' och göra ändringarna i mejlet. Vi rekommenderar att du sparar ditt redigerade mejl som en mall. Observera att mallar för inbjudningsmejl för närvarande endast kan sparas per videointervju/position.

Spara inbjudningsmejlet som mall

Om du gör ändringar i inbjudningsmeddelandet och vill spara det som standard kan du göra det genom att klicka på knappen 'Spara som mall' som visas under ditt namn efter att du har gjort ändringarna. Observera att mallar för inbjudningsmeddelandet är specifika för videointervjun.

Skicka inbjudningar via SMS

Om du har aktiverat funktionen för textmeddelanden i Recright, kan du skicka inbjudningsmeddelanden till kandidaterna via SMS. Fyll i kandidatens telefonnummer och redigera meddelandet vid behov. Du kan också skicka textmeddelandeinbjudningar senare om du inte vill skicka dem samtidigt som e-postinbjudningarna.

Bjud in dig själv till intervjun och se till att allt fungerar bra

Visste du att du kan bjuda in dig själv till intervjun innan du bjuder in kandidaterna? På så sätt kommer du att få inbjudan via e-post, du kan besvara frågorna och se till att allt fungerar som förväntat. Om du vill göra ändringar i intervjun kan du helt enkelt ta bort din testprofil och ändra intervjun igen.

När du har skickat inbjudningar till kandidaterna kan du börja förvänta dig deras svar.

När en kandidat har svarat kommer deras foto att visas istället för den gråa ikonen.

Meddelanden om nya svar

Alla intervjuare kommer att få ett e-postmeddelande om nya svar. Dock kommer du inte att få nya meddelanden från en intervju förrän du har besökt Recright för att se svaren från intervjun.