Hoppa till huvudinnehÄll
Problem med ljud 🔉
Skrivet av Milla
Uppdaterad för mer Àn en vecka sedan

Om du har problem med ljudet i din videointervju, följ dessa instruktioner:

• Först, kontrollera att volymen Ă€r pĂ„slagen och att volymen Ă€r ganska hög. Ibland Ă€r mikrofonen helt fungerande, men volymen Ă€r avstĂ€ngd eller tystad. Om du ansöker om en tjĂ€nst kan du enkelt testa ljudet genom att lyssna pĂ„ videofrĂ„gor. Om du som arbetsgivare spelar in video-frĂ„gor kan du testa ljudet genom att lyssna pĂ„ musik pĂ„ din dator. Se till att din enhet inte Ă€r tystad.
    ​

• Kontrollera att du inte har nĂ„gra Bluetooth-enheter anslutna till din enhet.
    ​

• Se till att ingen annan app anvĂ€nder mikrofonen (t.ex. Teams, Zoom) och stĂ€ng av dessa appar.
    ​

• Starta om webblĂ€saren och enheten.
    ​

• Kom ihĂ„g att du ocksĂ„ kan spela in video-svar med en mobil enhet (smartphone och surfplatta), inga appar krĂ€vs.

Google Chrome

Se till att du har tillÄtit bÄde kamera och mikrofon frÄn adressfÀltet:
​

och
​

Firefox

Safari

Mac Settings

Kontrollera att det valda utmatningsalternativet Àr korrekt och att volymen inte Àr avstÀngd. Du kan komma Ät ljudinstÀllningarna frÄn SysteminstÀllningar -> Ljud.

Kontrollera ocksÄ att ingÄngen Àr rÀtt och att du ser ljudmÀtaren röra sig nÀr du talar:

iPhone/iPad

iPhone/iPad-appar ber om tillstÄnd att anvÀnda mikrofonen. Om du nÄgon gÄng har nekat appen tillgÄng till mikrofonen, var vÀnlig kontrollera följande steg:

• TillĂ„t webblĂ€saren att fĂ„ Ă„tkomst till din kamera och mikrofon nĂ€r webblĂ€saren ber om tillstĂ„nd. VĂ€lj 'TillĂ„t'.
    ​

• Om du inte har tillĂ„tit webblĂ€saren att fĂ„ Ă„tkomst till din mikrofon, gĂ„ till din enhets 'InstĂ€llningar' och vĂ€lj 'Integritet'.

iPad/iPhone privacy settings

• Öppna mikrofoninstĂ€llningarna.

• Kontrollera om appen har tillĂ„tit anvĂ€ndning av mikrofonen.
    ​

iPad/iPhone microphone allowance

​IOS 11

• IOS 11 ber om tillstĂ„nd att anvĂ€nda mikrofonen. Om du nĂ„gon gĂ„ng har nekat appen tillgĂ„ng till mikrofonen, följ följande steg:

​Chrome
    ​

• Öppna InstĂ€llningar

• Kontrollera om Chrome har tillĂ„tit anvĂ€ndning av bĂ„de kamera och mikrofon
      ​
      ​

Safari
    ​

• Öppna InstĂ€llningar

• Kontrollera om Safari har tillĂ„tit anvĂ€ndning av bĂ„de kamera och mikrofon
      ​

​

Extern mikrofon fungerar inte

Du kan anvÀnda en extern mikrofon pÄ webbplatsen genom att helt enkelt vÀlja den frÄn din webblÀsare. Om du inte kan göra det, vÀnligen inaktivera den interna mikrofonen frÄn datorns instÀllningar för att den externa mikrofonen ska fungera.
​

Jag fÄr fortfarande det inte att fungera

Om det fortfarande inte fungerar sÄ kan du ocksÄ spela in dina videobesvar pÄ intervjun med din egen enhet och skicka dem separat till oss. Vi kommer att ladda upp videorna för intervjun Ät dig. Att dela stora videofiler med oss kan göras exempelvis genom Google Drive eller WeTransfer.
​

VÀnligen mÀrk videorna tydligt (t.ex. Svar 1, Svar 2, Svar 3) sÄ att vi kan ladda upp svaren pÄ rÀtt frÄga. Se till att lÀnken Àr offentlig eller att du har delat den med e-postadressen support@recright.com.