Hoppa till huvudinnehÄll
Problem med kameran đŸŽ„
Skrivet av Milla
Uppdaterad för mer Àn en vecka sedan

Om du stöter pÄ problem med kameran under en videointervju, kontrollera dessa först:

Se till att din enhet har en fungerande kamera.

• TillĂ„t kameran att anvĂ€ndas (om du av misstag klickade pĂ„ "TillĂ„t inte", gĂ„ till "Aktivera kameran: AnvĂ€ndare av Chrome och Firefox").

• Ladda om webbsidan.

• Starta om din webblĂ€sare/enhet.

• SĂ€kerstĂ€ll att kameran inte anvĂ€nds av en annan applikation (t.ex. Teams, Zoom) och att videointervjun endast Ă€r öppen i en webblĂ€sare pĂ„ en enhet.

• Försök öppna intervjun i en annan webblĂ€sare.

• Installera webblĂ€saren Chrome eller Firefox och delta i intervjun med den webblĂ€saren.

• Försök spela in med en annan enhet.

Möjligt hÄrdvaruproblem

I det hÀr fallet rekommenderar vi att du kontrollerar att du har gett din webblÀsare behörighet att anvÀnda kameran och mikrofonen.
​

NÀr kamera- och mikrofoninstÀllningarna Àr i ordning föreslÄr vi att du startar om din webblÀsare.
​

Se till att ingen annan applikation anvÀnder kameran/mikrofonen. SÀkerstÀll ocksÄ att videointervjun endast Àr öppen i en webblÀsare pÄ en enhet.

Aktivera kameraanvÀndning: AnvÀndare av Chrome och Firefox

NÀr du öppnar intervjusidan via lÀnken du fick kommer sidan att be om tillstÄnd att anvÀnda din kamera och mikrofon. VÀlj "TillÄt".
​

Du kan ocksÄ bevilja Ätkomst till kamera och mikrofon frÄn adressfÀltet.
​

Chrome:
​

and
​

Firefox:

Att anvÀnda en extern kamera/mikrofon

Du kan ocksÄ anvÀnda en extern kamera och mikrofon vid inspelning. Om din enhet av nÄgon anledning inte aktiveras automatiskt kan du aktivera den frÄn din webblÀsares instÀllningar.
​

I vissa fall kan det behövas att du inaktiverar den inbyggda kameran/mikrofonen i din dators instÀllningar för att den externa enheten ska fungera korrekt.

iPhone/iPad

Problem: Svart skÀrm vid öppnande av kameran
​

iPhone/iPad-appar behöver behörighet att anvÀnda kameran och mikrofonen. Om du har nekat appen att anvÀnda dessa, prova följande:

• TillĂ„t kameran att anvĂ€ndas

• Kopiera videointervjulĂ€nken direkt till webblĂ€saren

1. TillÄt kameran att anvÀndas

TillgÄng till kamera och mikrofon för Chrome och Safari webblÀsare.
    ​

Chrome
    ​

• Öppna instĂ€llningar

• Öppna Chrome-instĂ€llningar

• TillĂ„t Ă„tkomst till kamera och mikrofon
      ​
      ​

​

Safari
    ​

• Öppna instĂ€llningar

• Öppna Safari-instĂ€llningar

• TillĂ„t Ă„tkomst till kamera och mikrofon

​

2. Kopiera videointervjulÀnken till webblÀsaren

Kopiera videointervjulÀnken frÄn din e-postapp. Klistra in den direkt i webblÀsarens adressfÀlt istÀllet för att klicka pÄ lÀnken i appen. Ibland kan att öppna en lÀnk direkt frÄn exempelvis Gmail orsaka problem.

Jag lyckas fortfarande inte fÄ det att fungera.

Jag lyckas fortfarande inte fÄ det att fungera. Du kan ocksÄ spela in dina video-svar pÄ intervjun med din egen enhet och skicka dem separat till oss. Vi kommer att ladda upp videorna till intervjun för dig. Att dela stora videofiler med oss kan göras exempelvis genom Google Drive eller WeTransfer.
​

Var vÀnlig och mÀrk videorna tydligt (t.ex. Svar 1, Svar 2, Svar 3) sÄ att vi kan ladda upp svaren pÄ rÀtt frÄga. Se till att lÀnken Àr offentlig eller att du har delat den med e-postadressen customercare@recright.com.