Börja med Recright ATS
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Välkommen att använda Recright ATS! Vi är glada att ha dig ombord med oss!

För att hjälpa dig komma igång med Recright har vi satt ihop en kort guide om hur du kommer igång.

Först, logga in med dina uppgifter på https://www.recright.com/admin/se/login

Om du ännu inte har haft chansen att registrera dig, oroa dig inte – vi har gjort omfattande och tydliga instruktioner för dig om hur du slutför registreringsprocessen här.

Hur man kör en rekryteringsprocess med Recright ATS

1. Skapa en ny jobbannons på Recright-dashboarden genom att klicka på "Skapa ny" i avsnittet Jobbpositioner.

2. Fyll i jobbinformationen

Först fyll i grundläggande information om jobbpositionen, kraven och slutdatumet för ansökningsrundan.

3. Lägg till arbetsgivarvideo

Du kan också lägga till en arbetsgivarvarumärkesvideo direkt från din enhet eller videobibliotek.

4. Fyll i den information som begärs på ansökningsformuläret

Ange vilka uppgifter som är obligatoriska för sökanden att fylla i på jobbansökan. Namn och e-post är alltid obligatoriska.

Du kan också lägga till en videofråga i ansökningsfasen. Detta ger dig en mer omfattande förståelse för kandidaterna i ansökningsfasen. Du kan välja om videofrågan är obligatorisk eller frivillig.

5. Spara jobbannonsen

Klicka på "Spara", och efter det kommer din jobbannons att vara synlig på karriärsidan. Dessutom kan du också dela jobbannonsen på olika sociala medieplattformar.

6. Lägg till kollegor i rekryteringsteamet

Om du önskar kan du lägga till kollegor i rekryteringsteamet genom att klicka på "Redigera" -> "Redigera teamet" och ange dina kollegors e-postadresser. Om din kollega ännu inte har ett Recright-konto kommer kollegan att få instruktioner via e-post om hur man registrerar sig.

7. Introducera sökande för din kollega

Du kan också introducera sökanden till din kollega genom att använda funktionen "Introducera". För "Introducera"-funktionen behöver du inte skapa separata Recright-konton. Istället kommer mottagaren att få en länk som gör det möjligt för dem att se den information och de videor du har valt. Länken är giltig som standard i högst 10 dagar åt gången, men detta kan ändras på företagsnivå.

8. Ansökningshantering

Du kan hantera jobbsökandes ansökningar genom att använda de rekryteringsstadier som finns tillgängliga i Recright. Vid behov kan du också anpassa stadierna för varje position. Till exempel kan du välja alla sökande i stadiet "Avvisade" och skicka dem ett "Tack men nej tack"-meddelande antingen via video eller e-post.

Du kan också lägga till en videointervjustadie i rekryteringsprocessen. Klicka helt enkelt på "Videointervju" för att skapa en videointervju. Efter att intervjun har skapats kan du bjuda in de utvalda kandidaterna.

9. Kandidatbedömning

Du kan bedöma sökandens färdigheter och egenskaper med hjälp av en stjärnbetyg i Recright. Recright beräknar automatiskt det genomsnittliga betyget för sökanden. Du kan också lägga till dina kommentarer och skriva en utvärdering av sökanden för dig själv och rekryteringsteamet att se. Dessutom kan du lägga till taggar för att enkelt kategorisera sökanden. Kandidaterna kommer inte att kunna se kommentarerna eller kategoriseringarna.

10. Kommunikation med sökande

Du kan kommunicera med sökande inte bara genom vanliga e-postmeddelanden utan också via videomeddelanden. Till exempel kan du skicka en anpassad "Tack men nej tack"-video till sökanden och ge feedback på deras ansökan.