Timed videointervju
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

I en tidsbegränsad videointervju spelar kandidaterna in sina svar på intervjufrågorna inom en begränsad och förinställd tidsram. Som rekryterare kan du ställa in tiden för både svar och förberedelse för varje fråga. Du kan också ställa in antalet försök för kandidaten.

När ska man använda tidsbegränsad videointervju?

• Perfekt för språkkunskapsprov

• Testar någon annan färdighet → ingen tid att kontrollera svaret från Google

• Du vill få ett mer spontant svar med begränsad övning

• Bra sätt att testa hur kandidater arbetar under press

Vilka är de huvudsakliga skillnaderna mellan tidsbegränsad och vanlig förinspelad intervju?

Var hittar jag det tidsbegränsade intervjun?

Välj "Tidsbegränsat videointervju" när du skapar ett nytt intervju.

* Om det inte är synligt är funktionaliteten inte aktiverad för ditt företag. Kontakta HR på ditt företag/Recright.

Inställningar för tidsbegränsad videointervju:

1. Börja skapa din intervju genom att skriva in "Intervjutitel" och "Plats".

2. Välj publiceringsdatum och tid. Observera att kandidaterna inte kan få tillgång till videointervjun före publiceringsdatumet.

3. Välj öppet till datum och tid, vilket är sista datum för kandidaten att skicka in videointervjun.

4. Välj tidszon och intervjuens språk.

5. Intervjuformulärsetup har två obligatoriska fält; Namn och e-postadress. Du kan också bestämma om telefonnummer, stad, bilagor eller länkar är "inte bett", "Frivillig" eller "Krävs". Du kan också lägga till ytterligare fält genom att klicka på "Skapa nytt fält".

6. Intervjufrågorna kan antingen vara videofrågor eller textfrågor.

7. Du kan spela in en frågevideo direkt på plats genom att klicka på "Klicka för att spela in en fråga" eller så kan du välja en video från videobiblioteket "Välj från biblioteket" eller så kan du ladda upp en video från din enhet genom att klicka på "Ladda upp".

8. När videorna har laddats upp är det dags att ställa in följande:

Förberedelsetid: Tiden för kandidaten att förbereda sig inför nästa fråga (30 sekunder till 3 minuter)

Svartid: Svartiden för kandidaten (30 sekunder till 5 minuter)

Antal försök: Antalet omtagningar för kandidaten (1 till 3 omtagningar) Du har möjlighet att välja om videorna kan besvaras eller inte (t.ex. Välkomst/Tack-videor)

Vi rekommenderar 3-4 frågor per tidsbegränsad intervju. Observera att intervjun inte kan ändras när kandidaterna har blivit inbjudna till intervjun.

Från kandidatens perspektiv:

• Kandidaten får en inbjudan till den tidsbegränsade videointervjun via e-post

• Innan kandidaten deltar i intervjun måste hen genomgå ett nätverkstest och en enhetstest

• Om testet godkänns kan kandidaten fortsätta till intervjun

• När intervjun har börjat finns det ingen återvändo

Om en kandidat eller du behöver hjälp, hjälper vi dig på support(at)recright.com

Nätverks- och enhetstest:

När kandidaten går in i intervjun utför systemet ett nätverksanslutnings- och enhetstest. Testet säkerställer att kandidatens nätverksanslutning och hårdvara (kamera och mikrofon) fungerar korrekt. Testet tar cirka 30 sekunder. Eventuella problem med testet beror vanligtvis på internetanslutningsproblem/kameran eller mikrofonen har inte tillåtits på webbplatsen.

Om kandidaten vill göra om hela intervjun eller specifika frågor kan du ta bort kandidatens svar i Recright, om det behövs.